Bitki Mühendisi

Tohum Çimlendirme, Fidan Aşılama, Organik Gübre Yapımı, Bitki bakımı, Bitki Köklendirme… 🌱

Anasayfa » Mum Çiçeğine Bunu Yaparsanız %100 Köklenir!

Mum Çiçeğine Bunu Yaparsanız %100 Köklenir!

Mum Çiçeğine Bunu Yaparsanız %100 Köklenir! “Mum Çiçeği” Türkçe’de yaygın olarak kullanılan bir bitki adıdır. Bu bitki, genellikle saksılarda veya bahçelerde yetiştirilen, güzel ve renkli çiçekleri olan bir türdür. Mum çiçeği, farklı türlerde ve renklerde çiçeklere sahip olabilir, ancak genellikle pembe, mor, kırmızı ve beyaz gibi renklerde bulunur. Bitkinin yaprakları da dekoratif ve çekicidir. Bahçe ve iç mekan dekorasyonunda popüler olan mum çiçeği, hem görsel açıdan güzel bir görünüm sunar hem de ev için hoş bir koku yayabilir. Ayrıca, bazı türleri sivrisinekleri uzak tutmaya yardımcı olabilecek doğal bir sivrisinek kovucu olarak da kullanılabilir.

Mum çiçeği (Pelargonium türleri), genellikle sıcak iklimlerde ve güneşli bölgelerde yetişir. Bu bitkiler, ılıman iklimlerde bahçe yataklarında veya saksılarda yetiştir. Özellikle Akdeniz iklimine sahip bölgelerde, mum çiçekleri oldukça yaygındır.

Mum çiçeği genellikle güneşi seven bitkilerdir ve ışığı alan yerleri tercih ederler. Toprağın iyi drenajlı olması, bitkinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemlidir. Toprağın nemli tutulması gerekir ancak su birikintisine neden olmamalıdır. Bu nedenle sulama konusunda dikkatli olmalıyız

Mum çiçeği genellikle kapalı mekanlarda yetiştirilir ve kışın dış mekanlara bırakılmaz. Ancak, bazı soğuğa dayanıklı türler vardır ve daha serin iklimlerde de başarıyla yetiştirilebilirler.

Mum çiçeği köklendirmek oldukça basit bir işlemdir. Mum Çiçeğine Bunu Yapın bitkiniz %100 Köklensin

  • Mum çiçeğini temin ettikten sonra bir kaba su koyuyoruz ve ardından bitkide bulunan tırtıklı kısımları suya temas edecek şekilde kabın içerisine yerleştiriyoruz. Işık alan, ılık bir ortamda yaklaşık 1 ay kadar köklenmesini bekliyoruz. İlk başta çıkan kökler biraz kalın olduğu için daha ince olanlarının çıkması için bekliyoruz. Bunun nedeni, küçük, ince olan köklerin emilimi daha fazla olmasından ve toprağa tutunmasının daha kolay olmasından kaynaklı.
  • Daha sonra çıkmış olan kökleri derin bir saksıya ekmemiz gerekecektir. Toprağın ise torf ve perlit olması gereklidir.
  • Köklenmenin fazla olması için uzun bırakılmış olan bitki sapını saksının derinine ekiyoruz.
  • Son olarak mum çiçeğimizi toprak tamamen ıslanacak şekilde suluyoruz.

Mum Çiçeğine Bunu Yaparsanız Köklenir!

Bitki Mühendisi

Biyografik Bilgi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı Çık
İnstagram Sayfamızı Takip Etmeyi Unutmayın